Nieuws

Sfeer maak je met verlichting!

Voor een alleenstaande man zonder veel verstand van interieur (zoals ik) is het best lastig om goede keuzes te maken bij het inrichten van een eigen woning. Zeker omdat het niet de bedoeling is om nog al te lang alleenstaand te blijven. Ik wil een sfeer binnen mijn woning laten ontstaan die mijn potentiele partners niet afschrikt, maar die ze thuis laat voelen. Gelukkig heb ik een vriendin die van beroep binnenhuisarchitect is. Bij haar ben ik te rade gegaan over wat belangrijk is in het inrichten van mijn woning. Deze tips deel ik graag met jullie in deze blog!

Less is more

Haar belangrijkste advies is om niet te snel allerlei verregaande keuzes te maken. De meubels die er in eerste instantie aantrekkelijk uitzien, kunnen om meerdere redenen niet de beste keuzes zijn. Dit komt vooral omdat je nog niet gewend bent aan de sfeer van je nieuwe woning. Dit moet groeien. Daarom adviseert ze om eerst de meest 'veilige' keuzes te maken om de woning mee te vullen. Laat dit een paar weken op je inwerken, voordat je keuzes gaat maken wat betreft de kleuren die je terug wil laten komen in het meubilair en de inrichting. Daarna kun je keuzes maken over zaken die je inrichting laten passen bij jouw identiteit. 'Voor een pseudo-intellectueel als jij is dit waarschijnlijk een boekenkast vol pretentieuze literatuur en ingelijste posters van Caspar David Friedrich ofzo'. Wat kent ze mij goed!

Met LED spots kun je alle kanten op!

Volgens haar is het een grote fout om te denken dat stijlvol of extravagant meubilair de sfeer binnen je woning bepaalt. Sfeer maak je met verlichting! Het is belangrijk om goed na te denken over de manier waarop je de kamers verlicht waar je een bepaalde sfeer neer wil zetten. Persoonlijk wil ik graag dat mijn woonkamer gezelligheid uitstraalt. Mijn vriendin raadt daarom GU10 LED spots aan. Het voordeel van deze spots is dat je er alle kanten mee op kunt. Bovendien zijn ze duurzaam en besparen ze je een hoop kosten op gebied van elektriciteit. Ze adviseert me om LED spots te nemen in een warme witte kleur, waarvan ik de lichtintensiteit kan dimmen als er een wijntje wordt gedronken. Zelf besluit ik ook nog om een paar extra spots te kiezen die verschillende kleuren aan kunnen nemen. Welke kleuren ik ook in mijn interieur opneem – zo kan ik er altijd mijn verlichting op aanpassen!